Saveti

border

Mnoge dame susreću se sa problemom kada je u pitanju odabir venčanice koja će im najbolje stajati. U nastavku Vam otkrivamo sve tajne idealne venčanice.

MODELI VENČANICA

Drage naše dame pre nego što otpočnete obilazak salona venčanica treba da sagledate svoju figuru i procenite koje adute želite da istaknete, a koje da sakrijete. Postoji nekoliko osnovnih modela venčanica osmišljenih tako da svaka mlada zablista na dan svog venčanja.

Jalaila

BALSKA HALJINA
Ukoliko želite da izgledate romantično, kao princeza iz neke bajke svakako Vam preporučujemo takozvanu balsku haljinu.
Ove modele venčanica karakterišu uski korseti u kombinaciji sa raskošnim suknjama, koje mogu biti gotovo u punom krugu ili A-kroja. Uzak korset balskih haljina naglasiće dekolte i liniju struka, a slojevito krojena suknja sakriće naglašene kukove i nesavršenosti donjeg dela tela.
Balske haljine ne preporučuju se devojkama koje imaju manje grudi jer će ovakvi modeli venčanica učiniti njihovo poprsje još manjim, kao ni devojkama sitnije građe jer će se potpuno “utopiti” u ovakve krojeve venčanica.

Daila

VENČANICA A-LINIJA
Ukoliko želite da izgledate jednostavno i prefinjeno svakako Vam savetujemo venčanice A-linije. Ovaj kroj venčanica prati liniju tela do struka, a od struka se lagano širi i pada na dole, ne prijanjajući uz bedra i kukove. Idealna je za mlade koje ne žele da nose balske haljine, a žele da prikriju nedostatke donjeg dela tela. A-linija ne zahteva slojevito krojenu suknju tako da ne doseže težinu koju imaju mnoge balske haljine.
Ovaj kroj pristaje svim oblicima tela. Vizuelno izdužava, prikrivajući jači donji deo tela.

Jalaila

VENČANICA SIRENA
Mlade koje žele da izgledaju atraktivno i izazovno bez sumnje treba da izaberu sirena kroj venčanice. Ovaj model venčanica prati liniju tela od grudi do (ili malo iznad) kolena, a potom se naglo širi u A liniji do poda.
Budući da su modeli ovih venčanica pripijeni uz telo idealno pristaju devojkama sa savršenom, vitkom linijom.
Ne preporučuje se nižim devojkama jer će ih vizuelno učiniti još nižima, kao ni mladama sa izraženim bokovima i stomakom jer će ih ovakav kroj venčanice dodatno istaći.

Jalaila

AMPIR ILI CARSKI STIL VENČANICE
Za sve dame koje žele venčanicu u formi duge, svečane haljine izrađene od laganih, lepršavih materijala poput muslina i svile, preporučujemo ampir stil ili carski kroj. U ovim modelima izgedaćete nežno i romantično.
Ovaj oblik ima visoku liniju struka, odmah ispod grudi haljina se lagano širi i slobodno pada preko struka i bokova ne ističući ih. Ovaj kroj je idealan za trudne mlade, ali i mlade sa manjim grudima. Takođe, odgovaraće i sitnijim ženama jer ovaj model venčanice vizuelno izdužuje, kao i mladama koje imaju manje savršen donji deo tela (široke bokove, stražnjicu ili prejake noge) jer će sve nedostatke prikriti.
Ne preporučuje se visokim devojkama jer će u ovom modelu venčanica izgledati još više, kao ni devojkama sa izraženim grudima jer će učiniti da grudi izgledaju još veće.

Jalaila

TUBA KROJ VENČANICE
Za glamurozan izgled savetujemo ravan kroj ili takozvani tuba kroj venčanice. Ove krojeve karakteriše uzan korset u kombinaciji sa dugom ravnom suknjom.
Najbolje pristaju visokim i vitkim devojkama, ali i devojkama sitnije ili krhke građe.
S obzirom da ovakvi modeli venčanica ističu sve nedostatke, savetujemo devojkama sa naglašenim kukovima ili bokovima da ih izbegavaju.